Drašarov alias Drašarák

03.12.2021 10:47

 

Den před první adventní nedělí, 27. listopadu, jsme se s našimi turisty vydali dobýt nejvyšší vrchol v našem nejbližším okolí. Drašarov (686 m n.m.), místními nazývaný Drašarák

Co znamená Drašarov? Tenhle kopec celkem jistě musel mít německý název. A tak jsme se dostali k Dresler, Dressler a konečně Dreschler, což znamená soustružník. A to, promiňte, v souvislosti s nejvyšším kopcem v okolí nedává dost valný smysl. Nejblížší snad bude Drescher, což znamená mlatec, tedy ten, kdo mlátí obilí. Vzhledem k tomu, že je vrcholek ještě dnes obklopen poli, by to mohlo dávat jakýs takýs smysl.

Brodíce se prvním letošním sněhem jsme už dále nepátrali a prostě se spokojili s dobrou náladou. Mount Everest to pravda nebyl, ale považte, deset kilometrů v nohách za jedno mrazivé dopoledne není zas tak špatný výkon. Natož když se přidají odvážní rodiče!

A znovu je na místě poděkovat vedoucímu expedice Ondrovi Mauerovi, který nás bezpečně dovedl na vrchol i zpět. Něco hezkého jsme zažili a celkem si to užili.

 

Mgr. Sylva Těšínská